"TOHLE JE VÍC NEŽ KUCHAŘSKÁ KNIHA NEBO ŽIVÝ KURZ"
v Akademii vaření je těchto 50 video kurzů:
Zachovat přirozenou chuť, texturu a šťávu v potravinách - to je důvod proč vařit ve vakuu.
V této lekci Vás čeká výborná šťavnatá pečínka, maso upečeme v celku a ukážeme si také jak udělat omáčku z výpeku.
Touto metodou připravíte jakkoliv velký kus masa a vždy bude skvělý a šťavnatý!
V této lekci se naučíte metodu dušení. Jak docílit silné chuti a syté barvy. Jakým způsobem maso dusit a dokončit omáčku.
V této lekci se naučíme připravit šťavnatý steak, tedy pořádný kus masa. Kuřecí, vepřový i hovězí.
Kváskový chléb se peče už od pradávna, co se lidé začali věnovat zemědělství. Teď ho budete umět i vy.
Bezlepkové pečivo je pro někoho otázka života a smrti a pro někoho zase životní styl.
V této lekci si ukážeme jak připravit křupavé rohlíčky, pletýnky, bulky i koláčky, vše bez lepku.
Jednoduchý trik, jak připravit chutná vejce je připravovat je pozvolna, při nízké teplotě.
Osvojte si techniku a udějte si svoje: tortellini, papardelle, fusilli, lasagne, ravioli, gnocchetti...
Rychlá a jednoduchá pasta, se kterou budete mít vždy úspěch a sklidíte zasloužený obdiv.
Nože ve vaší kuchyni musí být neustále ostré a připravené krájet a sekat. Ostrý nůž způsobuje paradoxně nejméně zranění!
Umět bezpečně a rychle krájet, je základní dovednost, která vás v kuchyni zrychlí o stovky procent!
Ve chvíli, kdy se naučíte vykostit kuře, umíte i ostatní drůbež, protože anatomie drůbeže je v podstatě stejná.
Vývar dává jídlům další rozměr chuti. Vývar je mnohdy rozdíl mezi dobrým a špičkovým jídlem. Naučte se připravovat základní druhy vývarů.
Dá se mazat na chleba, dá se na něm smažit, zvládne totiž 250°C a trvanlivost má až 6 měsíců!
Připravte si voňavou jíšku na zahuštění, která dodá vašemu jídlu další rozměr vůně a chuti.
Znalost základní bílé omáčky patří k základním dovednostem a je výchozím receptem pro další vaření.
Další ze skupiny základních omáček. Je výborná samotná nebo jako základ pro další dochucování.
Připravte si masové glazé, tu explozi chutí musíte alespoň jednou zažít! Od této chvíle máte v ruce univerzální prostředek na dochucení a zvýraznění omáček a jídel.
Koláčky, honzovy buchty i koláče na plech, univerzální kynuté těsto, které nikdy nezklame.
V této lekci si připravíme krémovou paštiku, vše ušleháme v mixéru, nalijeme do zavařovaček a uvaříme ve vodní lázni.
Jemná paštika z drůbežích jater je vhodná pro jakoukoliv příležitost.
Krémovou polévku připravíme s pomocí mouky, ale také bez ní, vše záleží na použité zelenině, respektive na tom, jestli obsahuje škrob.
Kyprý a nadýchaný knedlík, který připravíte rychle a kdekoliv budete chtít!
Další stálice české kuchyně! Uvařte je jako přílohu nebo plněné uzeným jako hlavní jídlo. Kyprý a nadýchaný, takový musí být bramborový knedlík.
Jednoduché a zdravé knedlíky, na kterých si pochutnáváme zejména v létě, kdy dozrává ovoce.
Skvělý bílý italský chléb, který si ochutíte olivami, gorgonzolou, rajčaty, čerstvými bylinkami....prostě tím co máte rádi.
Celý svět ji zná a miluje, v tomto kurzu si italskou pizzu připravíme také doma.
S touto bulkou bude váš burger neodolatelný a tak strašně moc dobrý!
Nyní už budete vědět jak filetovat celou rybu, jak filet zbavit kostí i kůže.
V dnešním kurzu si ukážeme jak připravit - pstruha pečeného na zelenině, filety pstruha v papilotě a steak z lososa.
Rychlá a jednoduchá, taková je tepelná úprava mořských plodů.
Pokud jste někdy váhali s jejich přípravou, tak po shlédnutí videa, už nebudete.